Упис првака

 

ПРОЦЕДУРА УПИСА ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2024/2025. ГОДИНУ

 

И ове године Министарство просвете је за упис деце у први разред основне школе припремило процедуре  које имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.

 

У први разред основне школе уписују се деца која до почетка школске 2024/2025. године имају најмање шест и по, а највише седам и по година.
То значи да се школске 2024/25. године уписују деца која су рођена у периоду од 01. марта 2017. до 01. марта 2018. године.

 

Тестирања предшколаца за упис у први разред ове школске године вршиће се од 01. априла,  до 31. маја 2024. године, а и даље по потреби и договору.

 

Родитељи / законски заступници деце ће од краја марта, електронским путем преко Портала еУправа  у апликацији еЗаказивања за упис и тестирање  моћи да закажу један од понуђених термина за тестирање, тј. упис. 
Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу).

Уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да га родитељ донесе у школу приликом доласка на заказани  термин тестирања.Том приликом потребно је донети  и Уверење о похађању припремно предшколског програма / Потврду о похађању.

 

Уколико родитељ не жели или нема могућности  да закаже термин  електронским путем већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице школе ће заказати термин у електронској апликацији у име родитеља.

 

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику-подаци из матичних књига рођених, евиденција пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем.

 

У складу са свим наведеним родитељ/законски заступник деце стасале за упис у први разред , у ОШ Исидора Секулић” дете може уписати на три начина:

 

Електронским путем, директно преко портала еУправа, апликације  е Заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу”

 

Посредно, достављањем потребних података овлашћеном лицу школе, секретару на мејл адресу:  sekretar.osis@edu.eprosveta.rs који ће потом уносити податке у апликацију е Заказивање термина за упис и тестирање детета” на Порталу еУправа;

 

Достављањем потребних података на службени телефон овлашћеног лица    ОШ Исидора Секулић”  060 7555 362, (сваког радног дана од 09.00  до 14.00)  које ће потом уносити податке у апликацију е Заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу”на Порталу еУправа.

 

 

 

Подаци које ће родитељ/законски заступник достављати мејлом или телефоном овлашћеном лицу школе су:

 

1) Име, презиме и ЈМБГ детета

 2) Име, презиме и ЈМБГ једног родитеља

 3) Мејл адреса

 4) Контакт телефон

 

Министарство просвете је обезбедило  подршку  родитељима у вези са е Заказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ преко Портала еУправа.

 

Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон  МП: 011 735 0 557.

 

Погледајте кратки промотивни филм о нашој школи.

 

 

ДОБРО ДОШЛИ ПРВАЦИ У ОШ „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ!

Хвала на поверењу!