Читам, па шта?

Читам па шта је акција чији је циљ промовисање читања и развијање критичко-уметничког односа према књизи.

Од октобра ове школске године наши су  ученици  зграбили препоручене књиге и латили се читања. До маја је такмичење трајало и три наша ученика (Ђорђе Јоцић - 8/2, Марко Симић - 5/1 и Филип Ђукић - 4/1 ) стигла су до последњег круга такмичења, али нажалост нису понели награде, јер је додељено свега 5 награда на нивоу целог града и подружница.

Данас је Градска библиотека у Одењењу уметности организовала програм на коме су награђени ученици читали своје радове и добили награде, а сви други учесници овогодишње акције добили су дипломе. Жири је овом приликом образложио критеријуме по којима су додељене награде и схватили смо да им заиста није било лако.

Направљена је изложба дечјих радова, а познати писац за децу Бранко Стевановић читао је своје песме и дао неколико добрих савета зашто деца треба да читају.

Библиотекарка школе, Бранислава Томић пошла је са осморо награђених ученика да преузме заслужене дипломе.

Овом приликом још једном честитамо: Ђорђу Јоцићу (8/2), Марку Симићу (5/1), Филипу Ђукићу (4/1), Ђурђи Јоцић (6/1), Теодори Ковачевић (4/1), Јањи Павловић (4/1), Срни Росић (3/1) и Тијани Стојковић (2/2) и бодримо их да никад не одустају од књиге.

Погледајте фотографија са овог догађаја.